Over ons

Het belangrijkste doel van de ISK is het doorschakelen van kinderen tussen de 12 en 18 jaar naar het vervolgonderwijs, zoals: vwo, havo, mbo, vmbo en praktijkonderwijs. Wij geven onderwijs op maat en bieden de kinderen, via dagonderwijs en een volwaardig vakkenpakket, een goede basis voor hun toekomst op een reguliere school en in de samenleving.

Wij zijn gespecialiseerd in het geven van NT2- onderwijs aan nieuwkomers die nog geen of weinig Nederlands beheersen. We hebben een regionale functie en zijn flexibel. De ISK past zich aan aan het aantal leerlingen en profielen. We werken in kleine klassen van gemiddeld 15 leerlingen. Iedere leerling heeft een eigen mentor. Deze docent is de contactpersoon voor vragen. U vindt de contactgegevens van de schoolleiding en coordinatoren hier.

Wanneer de leerlingen starten, krijgen zij ongeveer 14 uur NT2 (Nederlands als tweede taal). Verder bestaat het vakkenpakket uit rekenen, techniek/beeldende vorming, muziek en sport. Later bieden we de leerlingen vakken aan die aansluiten bij het vervolgonderwijs. Leerlingen krijgen onder andere mens en maatschappij, mens en natuur, wiskunde, burgerschap Engels en loopbaanoriëntatie.